čtvrtek 26. dubna 2018

,

Humbook - vše, co potřebujete vědět!

Zdravím, mí milí čtenáři!
Ne, k psaným recenzím se z časového důvodu (neboli maturitě, co si budeme namlouvat) stále nemůžu vrátit (ale všechny knihy, co přečtu, vidíte v měsíčních shrnutích!), nicméně vás mileráda budu informovat v tomto aktualizovaném článku o největší literární akci roku...

TAMTADADÁ! 


HUMBOOK FEST 2018!
Je mi nesmírnou ctí vám tuto úžasnou akci představit. Letošním rokem jsem se dokonce, společně s mnoha dalšími skvělými lidmi (přesněji řečeno, ambasadorkami), stala také jednou z ambasadorek! 
A co tato úloha vlastně obnáší?
No přeci vás informovat o všech novinkách, které pro vás Humbook chystá! A že jich je tento rok ,,habaděj''! Takže nezapomeňte sledovat mé kanály, ale také kanály samotného Humbooku (Facebook a Instagram) a kanály ostatních ambasadorek, kterými jsou například Anička z Anna in Word, Míša z Radši knihu, Markét ze Světa podle Marillee, Marťa z Martina Kraus, Marky z Endless Bibliophile, Kiki z Bookslover Kiki a mnoho dalších skvělých lidí!

Zapište si do diářů datum 6.10.2018 - v tento den se tato úžasná akce bude konat! A kde? V samotném Kongresovém centru v Praze, takže místa snad bude víc, než dost! Přidejte se k události na Facebooku (tady), abyste o nic nepřišli!

A na co už se nyní můžete těšit?
První oznámenou novinkou bylo odtajnění zahraniční autorky, která na Humbook Fest přijede. Tou je Sara Raasch, autorka série Sníh a popel! Jakožto ambasadorům nám došel i balíček s oběma jejími knížkami, na které jsem moc zvědavá. Na co se ovšem ještě více těším, je samotná autorka, která vypadá nesmírně sympaticky! Snad jste viděli její roztomilé nadšení na Instastories, když oznamovala, že přijede na festival do Prahy. Bylo to k nezaplacení!


Další odtajněná novinka vás jistě také potěší - Humbook Fest je sice až v říjnu, ale už na letošním Světě knihy, který se koná v květnu (už jen pár dní!), bude Humbook přítomen prostřednictvím Humbook Stage - 12.5. od 10:30 do 17:30 v Tiskárně na vzduchu! Takže se nezapomeňte přidat na událost na Facebooku (pro událost klikněte sem), aby vám nic neuteklo!


Program je velmi bohatý - můžete se těšit na přednášky s tématem komiksu, dále se dozvíte o vydávání knížek mladým autorům, těšte se také na diskuzi mezi knižními blogery a redaktory, na přednášku o LGBT literatuře i na samotného známého youtubera Kovyho, který přijde povídat o všem o knize Ovšem! Je toho dost, viďte?

A to ještě zdaleka není vše...


Ke konci května byla oznámena druhá zahraniční autorka! Tou je Claudia Gray, autorka série Tisíc kousků tebe. První díl jsem četla před dvěma lety (recenze zde) a moc se mi líbil, proto jsem nadšená, že autorka bude na Humbooku!

ČERVEN
V červnu se konala ambasadorská merenda, kde jsme se dozvěděly mnoho informací o Humbook Festu a věřte mi, máte se na co těšit! 
Součástí merendy bylo samozřejmě i dostávání dárečků, tentokrát je obstarali skvělí sponzoři, kteří podporují Humbook:




Máte chuť na něco dobrého, a přitom zdravého? Tak přesně k tomu se hodí výrobky od mixit! V našem balíčku se skrýval malý shaker a nové mixit nápoje! Kromě toho si na jejich stránkách můžete sestavit a objednat müsli podle libosti a mlsat ho při čtení!


Ke knihomolům neodmyslitelně patří i záliba v čajích všeho druhu (já jsem asi výjimka, no :)). Proto není žádným překvapením, že jedním ze sponzorů jsou čaje Loyd! V balíčku jsme kromě čajů dostaly i tento krásný hrnek! 


A co může být lepší než si v pauze od čtení zahrát stolní hru spjatou právě s knihami! Tuhle hru vytvořila firma Mindok a já už se teď těším, až si ji zahraji!


A co může být trochu překvapivé, dalším sponzorem je firma Volvo (ano, ta, která vyrábí auta)! Auto jsme sice nedostaly, ale nás v balíčku čekal stylový černý zápisník a profesionálně vypadající tužky. Skvělý set!


Poslední dáreček byl od firmy Chupa Chups, kytice vytvořená z lízátek vypadá jednoduše úžasně! Pořád čekám na nejlepší příležitost, kdy si první lízátko rozbalím, ale je mi to upřímně líto celou kytici narušit!

A co dalšího jsme se v červnu dozvěděli?
POSLEDNÍ ZAHRANIČNÍ AUTORKU! A tou je...


Ano, přesně tak! Leigh Bardugo, autorka série Šest vran, se podívá na letošní Humbook! A když už vás ani tohle nepřesvědčí, pak nevím, co by mohlo více!
POZOR! 
Leigh Bardugo nakonec kvůli zdravotním potížím na Humbook nepřijede. Je to sice škoda, ale není důvod být příliš dlouho smutný! Proč? Protože na Humbooku vás čeká mnoho dalších úžasných věcí!

Nezapomeňte stále sledovat událost na FB zde a samotný FB Humbook, ať vám nic neuteče! Nyní se tam například rozhoduje o možnosti prodeje Funko Pop na festivalu - kdo by to nechtěl?

ČERVENEC
Víte, co je Humbook start? 
Humbook start podporuje české YA autory, tento rok jsme se jakožto ambasadorky rozhodly pro...
Petru Machovou a její Dračí město! Dračí město je fantasy román plný svárů a napětí, to chcete číst!

Více informací na http://humbookfest.cz/predstavujeme-letosni-humbookstart/!





SRPEN
Je srpen a je tu mnoho novinek! Hned první novinkou je, že se podařilo sehnat další zahraniční autorku místo Leigh Bardugo, která nakonec nebude moct dorazit. Novou autorkou je Estelle Maskame, autorka série DIMILY! 


A druhá novinka? LÍSTKY NA HUMBOOK FEST JSOU V PRODEJI! VIP lístky už jsou sice vyprodány, ale stále máte šanci koupit si běžné lístky na tomto odkazu: https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/akce/humbookfest-festival-knih-co-hybou-vasim-svetem-122400


Mimochodem, už jste vyzkoušeli Storki? Jedná se o chat fiction, v aplikaci už jich je mnoho napsaných, a dokonce se můžete zapojit i vy a napsat další! :) Více informací se dozvíte tady -  https://humbook.cz/storki










1 komentář:

  1. Na Humbook se těším, podle první autorky to vypadá slibně :) A určitě mrknu na Humbook stage i na Světě knihy :) Z programu mě zaujala beseda s blogery a redaktory :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)