středa 15. března 2017

, ,

Souboj knih - Thanks For The Trouble vs. We All Looked Up

Zdravím, mí milí čtenáři!
V dnešním souboji knih se podíváme ,,na zoubek'' knihám od spisovatele Tommyho Wallacha, a to We All Looked Up (Všichni jsme hleděli vzhůru) a Thanks For The Trouble (v češtině nevyšla).



Jak jsem se ke knihám dostala


Co se týče We All Looked Up, hořečně mi ji doporučovala prodavačka v londýnském knihkupectví. Prý se jí moc líbila, má v sobě nějaké kouzlo, říkala. A tak jsem se nechala přesvědčit. Samozřejmě to nebylo z poloviny kvůli krásné obálce, ehm ehm.



Thanks For The Trouble jsem si zase koupila v New Yorku (páni, to jsem si ani neuvědomila, že obě dvě knihy mám ze zahraničí!). V nádherném Strand Bookstore na mě kniha svou krásnou obálkou přímo volala, abych si ji pořídila. Když už jsem od spisovatele četla jednu knihu, tak jsem si řekla, že bych mohla vyzkoušet i druhou. A navíc tam byl jeden malý bonus - kniha je podepsaná samotným autorem!



Příběh


We All Looked Up je dramatický příběh party čtyř lidí, spíše dospívajících, kteří čekají, až na Zemi sapdne očekávaný meteorit, který všechny vyhubí. Každý z nich je jiný, každý má jiný názor na život, každopádně dohromady nakonec tvoří vcelku dobrou partu. Co byste ovšem dělali vy, kdybyste věděli, že zanedlouho nebude existovat nic z toho, co jste doposud znali?

Zatímco We All Looked Up je velmi dramatický příběh, Thanks For The Trouble je odlehčená, vtipná  kniha o Parkerovi, který potká krásnou a tajemnou Zeldu, která o sobě tvrdí, že je starší, než vypadá. Asi o 200 let. Uvěří Parker ovšem jejím ,,povídačkám''?



Postavy


Postavy v obou knihách byly vcelku sympatické - musím ovšem říct, že postavy z Thanks For The Trouble mi více přirostly k srdci, byly ,,bližší" normálním dnešním teenagerům.

Obálka


V tomto případě se nemohu rozhodnout pro vítěze, obálky obou knih jsou krásné a přesně vyjadřují příběh.



Konečný verdikt


I přesto, že se většinou přikláním k dramatickým a napínavým knihám, v tomto případě musim vybrat Thanks For The Trouble. Bylo to upřímnější, zábavné a byla jsem velice překvapena, jak moc se mi kniha líbila!


zdroje: www.weheartit.com





2 komentáře:

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)