neděle 2. dubna 2017

Tales of the Peculiar


Autor: Ransom Riggs

Nakladatelství: Sindrigast Publications

Rok vydání: 2016 (originál)

Žánr: pohádky

Pokud patříte mezi příznivce trilogie Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, kniha plná pohádek sepsaná samotným neviditelným Millardem vám nesmí uniknout.


Ransom Riggs si svou známou sérií zajistil místo mezi bestsellerovými spisovateli, není proto divu, že se příběh snaží rozšiřovat a doplňovat, jak jen to jde. Do rukou se nám proto dostalo i nádherné vydání pohádek pro podivné děti doplněné nápaditými ilustracemi.

Pohádky jsou sepsány jedním z podivných dětí žijících v sirotčinci slečny Peregrinové. Každé malé podivné dítě by mělo tyto pohádky umět zpaměti. Pokud o nich nějakou velkou náhodou ovšem ještě neslyšelo, tak je tady právě tato kniha, která ukazuje mnoho morálních poučení.

Je libo příběh o klukovi, kterého otec dostatečně nemiloval, a proto se proměnil ve zvíře, ke kterému měl největší vztah? Či příběh o princezně, která měla žabí jazyk? Nebo snad jeden z nejdůležitějších příběhů, a to příběh o první ymbryně, kterou je posléze i sama slečna Peregrinová? Pokud tyto pohádky ještě neznáte, je vaší povinností si je pořídit!

I přesto, že se mi trilogie Ransoma Riggse moc nelíbila, pohádky se mu opravdu povedly. Pokud čekáte něco, kde budou figurovat hlavní postavy trilogie, jste na omylu. Často zasahují až do dávné historie. Některé příběhy jsou krátké, jiné zase dlouhé, jiné jsou veselé a jiné smutné. Rozmanitý výběr, jak má být. Někomu ovšem nemusí sedět povídky a pohádky, takže ho v konečném důsledku kniha jistě neohromí. Kdo má ovšem rád neobvyklé pohádky, tato kniha je pro dotyčného nezbytná.


Hodnocení:
7/10

2 komentáře:

  1. Moc pěkné! ❤❤
    Taky jsem psala recenzi, ale není moc dobrá (můžeš se podívat) ale ty máš talent.
    Tuto knihu jsem nečetla, ale viděla jsem film Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a to bylo hezké, a věřím že všechny knížky kolem toho, ješte víc, i když si myslím, že to bude těžší čtení.
    Taky chválím krásné obrázky u článku a musím oznámit že dávám sledování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééj, děkuji moc! :) Ale prosím tě, vsadím se, že tvá je také skvělá! :) Jsem moc ráda, díky! :)

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)