neděle 21. prosince 2014

Since you've been gone

Autor: Morgan Matson

Nakladatelství: Simon and Schuster (zakoupeno v anglickém jazyce)

Rok vydání: 2014 (originál)















Obsah

Emily a Sloane byly úplné protiklady. I přesto byly nejlepšími kamarádkami. Emily měla tichou a nesmělou povahu, zatímco povaha Sloane byla velmi odvážná. Vše dělaly spolu, byly jako jeden člověk. Blížilo se léto, které mělo být dalším jejich společným. Věci se ovšem mění. Na začátku léta Sloane zmizela. Jediné, co po ní Emily zbylo, byl list třinácti věcí, které má udělat. Tak například: Tancovat až do západu slunce. Jezdit na koni. Políbit cizího kluka. Všechno to byly věci, kterých se ustrašená Emily velmi bála. Nevrátí se ovšem Sloane, když všechny věci splní? Emily prožívá léto plné plnění nesnadných úkolu společně s jejími přes léto poznanými přáteli.

Autor

Morgan Matson je americká spisovatelka. Kromě její nejnovější knihy Since you've been gone napsala také oceňovanou knihu Amy and Roger's Epic Detour (Amy a Roger- Na cestě) o roadtripu přes Ameriku, a také Second chance summer (Léto na druhý pokus). 

Ukázka


The list arrived after Sloane had been gone two weeks. I wasn't at home to get it because I was at Sloane's, where I had gone yet again, hoping against hope to find her there.

Seznam dorazil, když byla Sloane byla pryč dva týdny. Nebyla jsem doma, abych ho stihla, protože jsem byla v domě Sloane, kam jsem zase zašla, doufajích, že ji tam najdu.

Můj názor

 

Tahle kniha se mi líbila už jenom kvůli nádherné obálce. Ale i kvůli tomu příběhu samozřejmě. :) Pojďme se na něj podívat blíž!

Celý příběh byl postaven na plnění náročných, úsměvných, a někdy i celkem odvážných úkolů, které Sloane zanechala po sobě Emily jako jedinou stopu. Když se Emily podívá na všech třináct úkolů, není jí zrovna všechno jedno. Jako třeba Jeď na koni. Polib cizího člověka. Vykoupej se nahá. (!?) Ale pomocí jejího nového kamaráda, nedosažitelného Franka Portera, krále školy, věčného jedničkáře, jde všechno líp. Jak se ale někdo jako Emily může bavit s někým, jako je Frank Porter? Nic ovšem není, jak se zdá, a tak Emily pomocí ranního běhání a plnění listu pozná pravou a skvělou stránku Franka. Jejími přáteli se také stanou Collins - nejlepší přítel Franka a Dawn- dívka pracující ve stánku s pizzou. 

Emily si to možná ani neuvědomuje, ale Sloane jí připravila léto plné úžasných zážitků. Stačí jen vyplnit úkoly!

Tahle kniha se mi velmi líbila, nebude sice patřit mezi Hunger Games nebo Divergenci, ale byla dobrá. Oddechová, romantická, s letním nádechem.   




Hodnocení
8/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze. To vypadá na bezva letní čtení :) . Myslím, že tahle kniha neunikne mému hledáčku, takže děkuji za typ.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)