úterý 2. února 2016

Dívka ve vlaku

Originální název: The Girl on the train

Autor: Paula Hawkins

Nakladatelství: Ikar

Rok vydání: 2015, 2015 (originál)












Obsah

Rachel nebývala vždy beznadějnou alkoholičkou bez práce, která jediný světlý bod dne viděla v tom, když vlakem projížděla kolem domu s dokonalým manželským párem. Takovým kdysi bývala i ona. Po neúspěšných pokusech o početí miminka se ovšem začala utápět v alkoholu a její manžel Tom si našel někoho jiného. A z Rachel se stala naprostá troska. Jednou ale z vlaku uvidí ženu z dokonalého páru, kterou pojmenovala Jess, jak se líbá s někým jiným, než s jejím manželem. A další den se Jess začne pohřešovat.


Dívka ve vlaku! Dívka ve vlaku! Světový bestseller, z něhož vám bude tuhnout krev v žilách! Populární na obou stranách Atlantiku! Přesně tohle na mě agresivně kričely plakáty rozvěšené ve všech knihkupectvích. A to bych nebyla já, kdybych si knihu označenou nálepkou světový bestseller, který překonává dokonalost Zmizelé, nepřečetla.

V knize se nejdříve seznamujeme s Rachel, beznadějnou nasávačkou alkoholu, která už dva roky jezdí vlakem ráno i večer do Londýna, aby nemusela své domovnici říct, že už před třemi měsíci přišla o práci. Vzpomíná na její dokonalý život, který už navždy zůstane minulostí. Každé ráno s nadějí vyhlíží manželský pár v podobě Jasona a Jess, a sleduje pár sekund jejich dokonalého života. Jaké je její překvapení, když drahou polovičku uvidí s někým jiným, než s manželem! A co víc, den poté se začne pohřešovat. A Rachel se rozhodne, že zasáhne.

Její bývalý manžel Tom si mezitím našel krásnou manželku, která mu porodila dcerku. Jejich život by byl také dokonalý, až na jednu věc - Rachel se jim pořád ometá okolo domu. prosí Toma, aby ji vyslechl, že ho pořád miluje. A to Anna nemůže snést. 

Poslední, komu se kniha věnuje, je samotná Jess (vlastním jménem Megan), která přišla o práci v její milované malé galerii, a nyní se jen tak potlouká životem. Aspoň, že má milovaného manžela Jasona (vlastním jménem Scotta). Jejich manželství ale není tak dokonalé, jak se Rachel pár sekund, kdy je vidí z vlaku, zdá. Nasvědčuje tomu i fakt, že Megan zmizí.

Rachel ani netuší, jak moc bude zapletená do pátrání. A co všechno zjistí i sama o sobě.

Může mi prosím někdo vysvětlit, jak je možné, že kolem této knihy byl takový poprask? Já to totiž nechápu. Ano, thriller to byl dobrý, ale že by to bylo něco úžasného, co by svým příběhem překonávalo Zmizelou, se říct opravdu nedá. Čím to je, že knihy, kolem kterých je takové haló, nakonec téměř za nic nestojí?


Hodnocení:
6/10

zdroj: www.weheartit.com

2 komentáře:

  1. Jsem ráda, že nejsem sama, komu se kniha nelíbila na 100%.Čekala jsem od ní víc, právě kvůli chválám na ni, a i anotace mě nalákala, ale nakonec mě docela zklamala.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)