středa 8. června 2016

, ,

Knižní pokec 5 - Do jaké kavárny v Praze si jít číst?




Zdravím, mí milí čtenáři!
Jsem tady s dalším dílem knižního pokecu a jelikož jsem v poslední době začala hodně prozkoumávat pražské kavárny, tak jsem se rozhodla, že vám pár doporučím. Možná se tam někdy s knihou setkáme! :)

1. Kavárna Anonymous 

Kavárnu Anonymous nacházející se jen pět minut chůze od stanice metra I.P.Pavlova mi ukázala moje kamarádka Anička. Je to malinká kavárna, zato má dvě patra, je v ní pohodlné sezení a hlavně - je celá vyzdobená citáty z filmu V jako Vendeta a nápoje vám podávají do hrníčků s komiksovou tématikou (Marvel, D.C., Star Wars...)! Je to tam opravdu příjemné a já se sem často vracím. Navíc tam mívají výborné cookies!



2. Cafedu

Studentská kavárna nad Muzeem vás zaujme na první pohled. Já sama jsem ji poprvé viděla, když jsem kolem projížděla autem s rodiči a říkala si, že se sem určitě jednou musím podívat. O pár týdnů později jsem slib splnila. Nelituji toho! Cafedu je opravdu krásná velká prosklená kavárna, kde cítíte opravdovou studentskou atmosféru. Navíc zde mají skvělé dezerty a panini, takže se určitě neváhejte zastavit! Jedinou nevýhodou je, že tady ne vždy bývá volno - studenti sem chodí v každou hodinu, takže musíte mít štěstí, abyste našli místo. 



3. Ema Espresso Bar

Ema Espresso Bar se nachází v ulici blízko Masarykova nádraží. Když jsem ji hledala, tak se mi stalo takové ,,obvyklé faux-pas'', kdy jsem stála s mapou na mobilu v ruce a divila se, kde ta kavárna je. Po chvíli mi došlo, že stojím přímo před ní. Ema Espresso Bar je středně velká místnost, jíž vévodí dlouhý stůl se židličkami jako z mateřské či základní školy. Kolem se dá sedět na barových židličkách nebo pokud se vám poštěstí dokonce ve vitríně, kam nádherně svítí slunce a vy můžete sledovat okolní svět. Navíc, pokud jste milovníci skořice, jejich skořicový šnek je výborný! A číst se tu dá jedna báseň. Vždyť právě tady jsem téměř dočetla Foresta Gumpa!



4. Kavárna co hledá jméno

Relativně nová kavárna se nachází jen pár minut cesty od nákupního centra Nový Smíchov. Nenechte se zmást, tato kavárna vypadá zvenčí, když k ní přijdete přes velký dvůr, opravdu ,,oprýskaně''. V tom je ovšem její kouzlo! Nedodělané stěny zdobí zajímavé obrazy a obsluha je více než milá. Jsem strašně zvědavá, jakou podobu nám tato kavárna ještě ukáže! Navíc jí vévodí velké francouzské okno, které se mi velmi, velmi líbí. 



5. Dobrá Trafika

Tradiční pražská kavárna se nachází velmi blízko zastávky Hellichova. Cítíte se zde velmi příjemně, samozřejmě zde nechybí ani letní zahrádky a kamarádky, s kterými jsem tam byla, říkaly, že za ochutnání určitě stojí Kafe Dobrá Trafika, kde vám do velkého hrníčku plného horké čokolády přilijí espresso. Z mé zkušenosti musím říct, že ani samotná horká čokoláda není k zahození, právě naopak! Číst si můžete buď na již zmiňované zahrádce, nebo uvnitř pod světlem lampy na pohodlném sedadle.



6. Choco-café U Červené židle

Nedaleko Betlémské kaple se nachází ta nejlepší čokoládovna, která se v Praze dá najít. Najdete tu vše - husté horké čokolády všech druhů, čokoládové muffiny, croissanty, dezerty, milkshakey... Už teď se vám sbíhají sliny, že? My sem chodíme tradičně každý rok v období Vánoc, to je tady teprve ta správná atmosféra! Choco-café navíc nešetří pohodlnými židlemi a sedačkami, takže tady se může číst jedna báseň!



7. I need coffee!

Když sejdete ulicí dolů z tramvajové zastávky na Moráni, určitě narazíte na malinkou kavárničku s názvem I need coffee! Míst je tady sice hodně málo (kolem dvanácti), ale když se vám poštěstí sednout si na barové židličky u okna, je to k nezaplacení. Popíjíte kávu či horkou čokoládu, k tomu nějaký ten zákusek a sledujete dění na ulici (pokud si tedy nečtete knihu :)).



8. Café Neustadt

Tuto kavárnu na nádvoří Novoměstské radnice jsem navštívila teprve nedávno, ale hned se mi zalíbila. Mají tady prvotřídní cookies a zahrádku, která musí být plně obsazená, když venku alespoň trochu vysvitne slunce. Uvnitř jsou sice jednoduché bílé zdi, ale v tomto případě platí motto, že v jednoduchosti je krása.


A jaké jsou vaše oblíbené kavárny?


10 komentářů:

  1. První dvě znám, v ostatních jsem ještě nebyla. Každopádně já si nejradši čtu doma, kde mě absolutně nic nevyrušuje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doma je to nejlepší, to je jasné. :)

      Vymazat
    2. Pěkně prosím kde přesně je ta kavárna na Smíchově co nemá jméno?

      Vymazat
  2. Děkuji moc aspoň vím kam mám chdit.
    Ještě ti chci poděkovat za to, že tvůj blog existuje budu mít nazozeniny a podle tvého blogu a tvých recenzí si vybírám knížky. :-)
    P.S. Narozeniny mám až v září ale vybírám už teď :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co! :) Ani nevíš, jak mě to těší! :D Jsem šťastná, když někomu můžu pomoct. A jaké už sis vybrala?

      Vymazat
    2. Everything I never told you, Fangirl, Illuminae, Landline, One day, Thanks for the trouble, The art of being normal, We all looked up a něketeré knížky díky tobě už mám. Třeba Zlodějku knih a nebo The perks of being a wallflower.

      Vymazat
    3. A ještě jsem zapomněla na 13 minutes :-)

      Vymazat
    4. Tak to je velká spousta knížek! Mám velkou radost, vybrala sis mé favority! :)

      Vymazat
  3. Nejvíce se mi líbí první dvě kavárny a I need coffee! Určitě tam někdy zajdu :3 ostatně...můžeme tam někdy zajít spolu a´´a třeba i něco nafotit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam super! :) No jasný, už vážně o prázdninách :D Nějak to domluvíme. :)

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)