neděle 31. prosince 2017

Dívka jménem Sus


Autor: Jonas T. Bengtsson

Nakladatelství: Odeon

Rok vydání: 2017, 2017 (originál)

Sus táhne na dvacet let, ale vypadá na dvanáct. Vždy vypadala mladě. To jí ovšem moc nepomáha při tom, na co se chystá. Na pomstu.


Od dánského spisovatele Jonase T. Bengtssona jsem před touto 140 stránkovou knížečkou ještě nic nečetla. Ovšem nejsem si jistá, jestli v jeho tvorbě budu pokračovat.

Kniha pojednává o Dánce Sus, která vždy vypadala velmi mladě. Její matka byla nenapravitelná feťačka, kterou pravidelně bil její otec, nenapravitelný alkoholik, který sedí ve vězení. Matku nakonec zabil.
Její bratr leží ve vážném stavu v nemocnici. Jak vidíte, její život nebyl žádnou procházkou růžovou zahradou. Byla vychovávána v nestabilním prostředí, proto je Sus tvrdá, drzá a neústupná.

Když se ovšem dozví, že jejího otce mají propustit předčasně z vězení, Sus nemůže být více rozzuřená. Rozhodne se proto pro pomstu. Musí sehnat zbraň. S tím jí naštěstí může pomoct Adrian, který jí dohodí jednu práci. Samozřejmě nečistou. Sus ovšem udělá vše pro to, aby dosáhla svého cíle. 

Knihu Dívka jménem Sus jsem měla přečtenou za hodinu. Příběh rychle utíká, autor píše poutavě a krátký příběh vede k zajímavému rozuzlení. 
Přesto nemůžu říct, že bych z příběhu byla ohromená. Jistě, na takto krátké knize se nedá poznat, zdali autor mohl příběh ještě více rozvést, či postavy mohly být propracovanější. Jisté je jedno - kniha byla dobrá, ale spíše taková ,,jednohubka''. Nic světoborného to nebylo. Rozhodně existují mnohem lepší knihy, které se zabývají tématem pomsty. 
Navíc ji rozhodně nedoporučuji pro slabé nátury. Příběh rozhodně není úplně slušný.


Za recenzni výtisk moc děkuji Euromedia! Knihu si můžete koupit zde.




0 komentářů, za které jsem ráda!:

Okomentovat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)