neděle 26. dubna 2015

,

Abeceda knihomola - F



Zdravím, mí milí čtenáři!
Rozhodla jsem se zapojit do velmi zajímavého projektu, který vytvořila Marky s Kristý. Jedná se o to, že každý týden (já si vybrala neděli) budu přidávat tři věci týkající se čtení a knih na určité písmeno abecedy. Tak na co čekáme? Pojďme na to! 

Dnešní písmeno - F


Fangirl

Nedá mi to, abych u písmena F nezmínila mojí oblíbenou knihu Fangirl. Jak jsem již mnohokrát zmiňovala, je od autorky Rainbow Rowell (také vždy trochu zvednete obočí nad jejím jménem...?) a příběh se týká dvojčat mířících na univerzitu. Wren se tam těší, noví přátelé, zábava a párty s alkoholem. Cath je jejím úplným protikladem, je tichá, hodně nesmělá a nejvíc jí baví číst a psát fanfikce, s nimiž je na internetu velmi populární. Knihu rozhodně doporučuju! Recenze zde.




Fitzgerald, F. Scott

Je pravda, že osobu pana spisovatele F. Scotta Fitzgeralda moc neznám, nicméně napsal skvělý román Velký Gatsby, který je plný večírků a peněz - typický pohled na New York 20. let minulého století. A nesmíme zapomenout na tajemného pana Gatsbyho, který si nepřál nic jiného, než lásku Daisy... 




Fantazie

U knih samozřejmě působí hodně fantazie (pokud jste ovšem neviděli před knihou film - to si pak představujete postavy a vůbec... všechno z filmu!). Fantazie je úžasná věc - čtením knihy si představujete vlastní svět popsaný v knize. Každý ho ale vidí jinak, a to je na tom to nejlepší. 



zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com





4 komentáře:

  1. Fantasie je na čtení to nejlepší. Prožívám toho tolik díky knihám.

    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Fangirl bych si ráda přečetla. Jsem zvědavá jak se mi bude líbit. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)