neděle 7. června 2015

Vanishing girls

Autor: Lauren Oliver

Nakladatelství: Hodder and Stoughton

Rok vydání: 2015 (originál)














Obsah


Dara a Nick byla nerozlučná dvojčata. Až do doby, kdy Dara začala kouřit, chodit na párty a líbat kdekoho, zatímco Nick radši zůstávala doma. Pořád ovšem zůstaly spoutané dvojčecím poutem. Jedna chyba, jedná hloupá chyba ovšem stačila k tomu, aby se pouto přetrhlo, což zapříčinilo dopravní nehodu... A také Dařino zmizení.
Ničemu se nedá věřit.

O této knize jsem se dozvídala hodně na internetu - hlavně kvůli dnes velmi známé spisovatelce žánru young adult Lauren Oliver. O příběh jsem se moc nezajímala, ale když jsem jí v Anglii spatřila, neváhala jsem a koupila si ji. Na obálce také bylo napsáno psychothriller...

Dara a Nick si ve všem rozuměly. Když se jedna cítila špatně, druhá to vycítila, a to dokonce když byly daleko od sebe. To se samozřejmě dost často nestávalo. Do party přibíraly i Parkera, který se stal jejich úžasným nerozlučným kamarádem. 

Ale, znáte to, dospívání.

Dara se začala opíjet a chodit na různé večírky, zatímco za ní Nick žehlila problémy. A v jejich
pevném vztahu se začaly objevovat trhliny. Dara mi připadala jako taková typická rozmazlená holčička, která dostane, co si zamane. Nick se oproti tomu zdála poslušná, vždy splní co má... Zdání ale klame. 

Jeden hloupý krok, jedno hloupé rozhodnutí a dívky se ocitnou v autě, které dostane smyk. Jak se s nehodou obě vypořádají?
Každá po svém. 
A jejich vztah je zničený.

This is it: somehow, in these pictures, the mystery of the accident is contained, and the explanation for Dara's subsequent behaviour, for the silences and disappearances. Don't ask me how I know. I just do. If you don't understand that, I guess you've never had a sister.
To je ono: na těchto obrázcích je obsažena záhada nehody, a také vysvětlení Dařina následujícího chování, ticha a mizení. Neptejte se mě, jak to vím. Prostě to vím. Když tomu nerozumíte, pak jste asi nikdy neměli sestru.

Abych pravdu řekla, čekala jsem, že příběh bude mnohem napínavější, bude v něm mnohem více cliffhangerů. Bohužel, na jeden jediný jsem si musela počkat až na konec knihy. Možná proto byl tak velký. Konec knihy se rozhodně vydařil, protože jsem do poslední vteřiny myslela, že to bude úplně jinak.
Než se ovšem k tomu bodu dostaly, tak tam nebylo nic až tak dramatického, tak ,,psycho''. Samozřejmě, ještě se tady řeší zmizení malé Madeline Snow, jejich poničená rodina, shledání s Parkerem, ale to všechno se mohlo klidně napsat mnohem napínavěji.

Za mě dobrý průměr, ale že by mě to až tak oslovilo, to se nedá říct.
A to jsem se na ni tak těšila...



Hodnocení:
7/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com

2 komentáře:

  1. Nejdřív jsem si myslela, že je to o dvojčatech klukovi a holce, to mě na tom asi lákalo, ale pak jsem se dozvěděla, že to jsou dvě holky a nějak mě to přešlo. Každopádně bych chtěla vědět, co se stalo a jak to skončí :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)