pondělí 19. ledna 2015

Attachments

Autor: Rainbow Rowell

Nakladatelství: Orion books (zakoupeno v anglickém jazyce)

Rok vydání: 2012, 2011 (originál)















Obsah


Mladík Lincoln po studiu nastupuje do nové a dobře placené práce v novinách. Její náplní ovšem není  psát články nebo recenze, ale číst lidem jejich osobní emaily a kontrolovat, zda používají ,,vhodný slovník''. Lincoln se touto cestou seznamuje s přítelkyněmi Jennifer a Beth, které probírají po emailech všední život a situace. Obzvlášť sympatická je mu Beth, vlastně více než sympatická. Začíná k ní cítit něco víc. Ale jak s ní vůbec může mluvit, když se do ní zamiloval špinavou cestou prostřednictvím emailů?

Autor


Rainbow Rowell je americká spisovatelka žijící v Nebrasce. Kniha Attachments je její prvotinou, dále napsala knihy Fangirl, Landline a populární Eleanor a Park.

Ukázka


<<Beth to Jennifer>> I'm a journalist. A free - speech warrior. I serve in the Army of the First Amendment. I didn't take this job for the bad money and the regressive health care coverage. I'm here for the truth, the sunshine, the casting open of closed doors! 

<<Beth pro Jennifer>> Jsem novinářka. Bojovník s právem mluvit. Sloužím v Armádě první změny. Nevzala jsem tuto práci kvůli špatným penězům a regresivnímu pokrytí zdravotní péče. Jsem tu pro pravdu, pro štěstí!




Můj názor


Další tvorba od Rainbow Rowell, kterou jsem musela mít a pak jí náležitě zrecenzovat!

Kniha je rozdělená do kapitol, jedna kapitola je emailový rozhovor mezi Beth a Jennifer a jedna zase život Lincolna. 

Lincoln vyšel z vysoké školy a od kamaráda dostal novou práci. Na začátek velmi dobře placenou. Jenže stojí peníze za to, aby člověk četl cizí rozhovory neznámých lidí a posílal jim varovné emaily, aby používali lepší výrazy? Asi moc ne. Lincoln si to začíná uvědomovat, když se zaujetím čte dopisy přítelkyň Beth a Jennifer.

Jennifer má milujícího manžela, ale stále neví, jestli je připravená na dítě. Beth má přítele hudebníka, kterého by si velmi ráda vzala, ale on se do toho nějak nehrne. Prostřednictvím emailů se s nimi Lincoln seznamuje a poznává je, i když je nikdy neviděl. Obzvlášť sympatická je mu Beth, kterou si, podle jeho názoru, její přítel nezaslouží. Existuje láska, i když člověk toho druhého nikdy neviděl? A mohl by s ní Lincoln vůbec mluvit, když by mu vždy v mysli vzplanula myšlenka na to, jak jí vlastně poznal?

Attachments je příjemná oddechová kniha od výborné spisovatelky žánru ,,young adult'' Rainbow Rowell. Opravdu, s každým jejím dílem se mi začíná líbit víc a víc a už se těším na její novou tvorbu. Každá její kniha je originální, i když se týká všedního tématu.

Doporučuji! 



Hodnocení:
8/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com







1 komentář:

  1. Knížka vypadá zajímavě :) Už jsem o této autorce slyšela a zaujala mne:) Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)