neděle 31. května 2015

,

Abeceda knihomola - K



Zdravím, mí milí čtenáři!
Rozhodla jsem se zapojit do velmi zajímavého projektu, který vytvořila Marky s Kristý. Jedná se o to, že každý týden (já si vybrala neděli) budu přidávat tři věci týkající se čtení a knih na určité písmeno abecedy. Tak na co čekáme? Pojďme na to! 


Dnešní písmeno - K


Kruh

Nevím, jestli tuto sérii tří knih znáte (a ne, není to ten horor, jak si možná myslíte). Je od švédských autorů a jak jsem tak koukala v knihkupectví, většinou byla ve výprodejích. A to mi bylo moc líto. Kruh je skvělá kniha týkající se pěti úplně rozdílných dívek, které se za noci takzvaného ,,krvavého měsíce'' sejdou a zjistí, že mají něco společného - jsou čarodějky, každá s jiným elementem. Možná, že vám to teď připadá jako hloupost, ale věřte mi, není. Já opravdu nemusím knihy plné nadpozemských bytostí, ale tohle není jako ony. Má to spád, dramatický a zajímavý příběh. Škoda jen, že je to tak neznámé.




Katniss

Jak bych mohla zapomenout na jednu z nejsilnějších postav v dějinách knih s tak ojedinělým jménem? Katniss Everdeen je hrdinkou trilogie Hunger Games. Je drzá, tvrdohlavá a nerada si nechá od někoho pomoct. Když na to ovšem přijde, umí být laskavá a chránit své blízké, i kdyby to mělo znamenat ztrátu života. Katniss je prostě jedinečná.




Kniha

A co je nejdůležitější na čtení? Knihy! Bez nich bychom přece číst nemohli! Knihy jsou velmi rozsáhlé téma, na které bych tady mohla pět ódy klidně celý den. Ale jelikož celý den nemám, tak to řeknu prostě. 
KNIHY JSOU .... (doplňte si sami - úžasné, bránou do dalších světů, důvod, proč žijeme...)



zdroje obrázků: www.weheartit.com




2 komentáře:

  1. Knihy? Knihy jsou všechno! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy jsou...... nejlepší kamarádi přece :D Máš opravdu skvělý blog. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)