neděle 10. dubna 2016

Maestra

Autor: L.S. Hilton

Nakladatelství: Zaffre

Rok vydání: 2016 (originál)














Obsah

Judith nevěděla, že to zajde až tak daleko. Byla přeci slušná, přes den pracovala v londýnské galerii, a ano, je pravda, že v noci si přivydělávala v baru. Ale nikdy netušila, jak silný pocit vzteku a odplaty v ní probudí jeden nespravedlivý čin, kvůli němuž byla vyhozena z práce.
Maestra od spisovatelky L.S.Hilton na mě v knihkupectví svítila svou pronikavě červenou obálkou s vyzobrazeným černým trhancem uprostřed. Zase jsem zariskovala a vzala si knihu, o níž jsem nic nevěděla. Byla tato kniha ovšem opravdu thrillerem roka, který si museli přečíst fanoušci Zmizelé, jak bylo referováno na obálce? 

Na začátku příběhu se seznamujeme s Judith, znavenou z práce, která pro ni dříve byla snem, ale nyní pouhou povinností. V přecpaném prostoru nástupiště potkává svou známou, která ji posléze dovede do baru, kde získá práci. Přes den si tedy vydělává v galerii a v noci dostává tučné spropitné od mužů, kteří se na pár hodin dne odpoutají od rodinného života a trochu si ,,povyrazí". Judith ale po nějaké době zjistí, že v galerii se dějí nějaké podvody. Nesetkává se s pochopením, z práce ji rovnou vyhodí. Probudí se v ni vztek a touha po pomstě, které planou v jejím nitru s každým jejím činem čím dál více. Vydává se na cestu po Evropě. Na cestu za spravedlností.


Hned na začátek musím zdůraznit - nekupujte si tuhle knihu
Na obálce je napsáno, že je to thriller a že se podobá Zmizelé zřejmě jen kvůli tomu, aby se kniha prodávala. Zmizelé nesahá ani po konečky prstů, v podstatě v každé kapitole se Judith oddává svým smyslům (víte, co tím myslím), a toto ,,oddávání" je zde popsáno opravdu nechutným způsobem - až tak moc, že by tato kniha mohla být Padesát odstínu šedi v převlečení za rádoby napínavý thriller

Je pravda, že kniha se může zdát i lehce depresivní - muži jsou zde ti, kteří jsou majetní a vládnou světu, zatímco ženy zde hrají roli doplňku, kterému je hodno pouze nakupovat nejdražší a nejstylovější oblečení a kabelky.

Mnohdy jsem měla chuť knihu znechuceně zavřít a odložit a nedočíst, ale nedalo mi to a knihu jsem nakonec s velkým vypětím sil dočetla. Proč s velkým vypětím? 
Kromě nechutných popisu je kniha nudná, táhne se, a Judith stále opakuje ty samé chyby, které ji čím dal více noří do problémů
Vůbec jsem se u toho nebavila, napínavý příběh nebyl ani trochu. Ale dobře, všechno by se dalo odpustit. Jediné, co této knize opravdu neodpustím, jsou doslova nechutné popisy, při kterých se mi leckdy zvedal žaludek. 



Prosim, tuto knihu si opravdu nekupujte, ani kvůli obálce, ani kvůli větám referovaným na obálce. Nestojí to za to, nebojím se říct, že je to jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla a jsem ráda, že už se do ní znova nemusím koukat.

zdroj: obrázek



6 komentářů:

  1. Páni. Je fakt, že už ta obálka je podezřelá a tipla bych ji na erotický román. V každém případě, tahle kniha se na mé poličce nejspíš neobjeví. Eroťárny nemusím a podle Tvé recenze to vypadá, že kniha fakt nestojí za námahu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ale když mně se tak líbila! :( Nestojí...

      Vymazat
  2. Super, že se nebojíš říct svůj názor. To oceňuji. I recenze je napsaná pěkně. Jen bych 50 odstínů nepoužila jako synonymum pro porno. Nebo něco drsného. A "prosím nekupujte si knihu" na konci mi přijde až zbytečné. Jinak moc pěkné stránky. Vkusné. Ihned jsem si rozklikla recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Já se právě nějak rozohnila :D Dobře, děkuji za rady! :)

      Vymazat
  3. Super napsáno, taky jsem se nechala nachytat, kniha nestojí za nic, po zmizelé a dívce ve vlaku, velké zklamání...

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)