pondělí 22. května 2017

Kindred Spirits


Autor: Rainbow Rowell

Nakladatelství: Macmillan Children Books

Rok vydání: 2016 (originál)

Žánr: YA, povídka

Pokud jste fanouškem Star Wars, tato kniha je přesně pro vás. Pokud jste fanouškem Rainbow Rowell, tato kniha je také přesně pro vás. A pokud jste fanoušci obou, jak je možné, že tuto knihu doma už neuctíváte?


Rainbow Rowell je jednou z nejznámějších spisovatelek žánru YA, která se čte hojně po celém světě mezi teenagery (a nejen mezi nimi). Dokázala nám vykouzlit úsměv knihou Fangirl, přinutila nás ukápnout slzu nad Eleanor and Park či potěšila fandomovská srdce u Carry On. Co teprve, když dokáže potěšit i krátkou, šedesátistránkovou povídkou?

Hlavní hrdinkou povídky je Elena, pro níž jsou Star Wars celý život. Do kin má právě jít nový díl této ságy a ona se tak konečně rozhodne, že bude čekat ve frontě před kinem čtyři dny před premiérou. Co na tom, že lístky už má předobjednané a ve frontě tudíž stát nemusí. Co na tom, že nové díly neviděla, když jí táta řekl, že nestojí za nic. Jsou její láskou a tu ji nikdo nevezme.

Čekala, že před kinem už bude čekat spousta lidí, budou si sdílet své zážitky, oblíbené postavy a hlášky... Jenže očekávání se zdaleka nenaplnilo. Před kinem čeká pouze postarší Troy a mlčenlivý Gabe. Tohle bude dlouhé čekání...

Rainbow Rowell touto krátkou povídkou dokázala uspokojit jak její skalní fanoušky, tak milovníky Star Wars. Je to roztomilé, dobře se to čte a jediné, co vás na tom bude mrzet, je ten fakt, že příběh není delší. Rainbow Rowell příběh ,,neodflákla'', konec je vtipný a nechává otevřená vrátka. Jistě, jejím normálním knihám o objemu kolem 300 stránek se to nevyrovná, jako večerní odpočinkové čtení, u kterého se budete často uculovat, je to ovšem výborné.

A to nejsem fanoušek Star Wars!

Hodnocení:
8,5/10



2 komentáře:

  1. Ahoj, můžu se zeptat, kde si knihu koupila? Moc mě zaujala, ačkoli nejsem fanouškem SW. Možná mě to zaujalo právě proto, že je jím můj nejlepší kamarád :D Hledala jsem na internetu, ale nikde jsem nic nenašla :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Dostala jsem ji od Madeleine na Světu knihy... Ale koupit by se měla dát právě na Book Depository, ne? :)

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)