sobota 23. července 2016

,

Knižní pokec 6 - Bookstagram

Zdravím, mí milí čtenáři!
V dalším dílu Knižního pokecu se podíváme na fenomén jménem Bookstagram. Nebojte se, jedná se o všemi známý Instagram, ale toto označení se používá pro instagramové účty, které se zabývají focením knih. V článku bych vám chtěla představit můj bookstagram https://www.instagram.com/klariny.knihy/?hl=en  a také mé oblíbené bookstagramy!




Jelikož mou nejoblíbenější sociální sítí je právě Instagram (zřejmě díky mé zálibě ve focení), rozhodla jsem se, že i svému blogu založím Instagram. A to přesně 1. června roku 2015 (šťastný Den dětí!). Bylo to v podstatě spontánní rozhodnutí, bez nějakého cíle. Prostě a jednoduše jsem chtěla svůj blog rozšířit mezi ostatní a sdílet se všemi bookstagramery naši společnou vášeň. A i proto jsem na blog začala psát od začátku anglicky.

Musím tedy říct, že bych mé první pokusy nejradši vymazala a ano, vím, že to jde, ale přece jenom jsou to mé úplně první příspěvky.




Pak by se *dalo říct*, že se mé fotky o trošičku zlepšily. O trošičku. To nastalo, když jsem se zapojila do tradičních ,,book challenge'', kdy je úkolem každý den v měsíci vyfotit fotku na dané téma.





Po skončení jsem už fotila, co se mi chtělo. Na Instagramu přistálo pár fotek z dovolené, z Londýna, ale když se tak zpětně vracím, mohla jsem udělat na těchto místech tolik krásných fotek! Až je mi to líto.



Poté už jsem na profil začala pravidelně přidávat knihu, co jsem zrovna četla. Je pravda, že jsem na fotkách byla z valné většiny já, a tak se můj profil vůbec nepodobal oceňovaným bookstagramům, jejichž autorky či autoři sice na profilech neměli sebe, ale dokázali nádherně naaranžovat knihy. Předtím jsem nějak neměla potřebu takto knihy fotit.







Jenže, jak už to tak bývá, vždy, když jsem u moře, mám tendenci něco zlepšovat na mých stránkách. Tentokrát to nebyl blog, ale můj instagram. Když jsem se podívala na ty nádherné účty ostatních, nedalo mi to a rozhodla jsem se, že také zkusím fotky naaranžovat s různými věcmi. Je to sice docela fuška, ale výsledek stojí za to! Dalším ,,poháněcím motorem'' byl i fakt, že spousta knižních boxů (o nichž se určitě dozvíte v dalším knižním pokecu) sháněla pár lidí, kteří by na pár měsíců od nich dostávali boxy zdarma pouze za to, že je nafotí na Instagram. Samozřejmě, že vybrali ty s nádhernými uměleckými fotkami. Není divu. Snad se to někdy podaří i mě, budu trénovat a snažit se vylepšovat!







Jací booktubeři jsou ovšem mou každodenní inspirací?
Lisa Lostinlit - Lisa má na svém profilu krásné fotky a na valné většině z nich nesmí chybět mé milované Funko Pop postavičky, kterých má opravdu požehnaně! Navíc mi už několikrát odpověděla na mé kometáře a zdá se velmi milá! :) Určitě u ní najdete spoustu tipů na dobré knihy!

Olivia Catastrophe - Olivia je neskutečně milá booktuberka, která mi komentuje snad každou fotku od té doby, co jsme se začaly sledovat. Navíc má na profilu zajímavé fotky a vždy dokáže poradit! :)

For The Love of Books - Emilie má stejně jako Lisa zálibu ve Funko Pop. Nevěřili byste, jak tyto postavičky dokážou být fotogenické! Navíc na jejím profilu najdete skvělé knihy i knižní boxy!

Thin Paperbacks - Linh je pouze čtrnáct let, ale dokáže fotit nádherné a jednoduché fotky! Zde určitě platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása. :)

A nakonec:
Book is always the answer - Aničku z blogu http://hpandgw.blog.cz už určitě znáte! Právě ona, když jsme se sešly, mě inspirovala nejvíce k tomu, abych svůj bookstagram trošku změnila, za což jí moc děkuju! :) Pokud jí ještě nesledujete, ihned to napravte! :)

Do komentářů mi určitě napište vaše bookstagramy, ráda si vás přidám!

11 komentářů:

  1. Máš ty fotky čím dál lepší. Už nějaký čas tě mám ve sledovaných a určitě tvůj profil patří k těm hodně nadprůměrným, co sleduji. Já se taky snažím pořád zlepšovat, občas dávám i neknižní fotky, ale primárně to mám jako přehled přečtených knížek s minihodnocením (https://www.instagram.com/rozesivacka/). Byla jsem vlastně hodně překvapená, jak mě instagram chytil - vůbec jsem to nečekala. A jen malá připomínka - možná bych do článku přidala odkaz na tvůj profil na instagramu, našla jsem ho až po delší době na homepage :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to mám strašnou radost, děkuju! :) Určitě se na tvůj profil podívám. :) Instagram mám mnohem radši než všechny ostatní sítě. :D Ano, moc děkuji, už jsem to tam dala. :)

      Vymazat
  2. Souhlasím. fotky máš lepší a lepší ;), já mám insta relativně krátkou dobu. Dost dlouho mi prostě jen nebyl sympatickej :D, pokud chceš najdeš mě tady https://www.instagram.com/quackymquack/

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám Instagram jen krátce, takže tam toho zatím není moc k vidění. :-) https://www.instagram.com/storyhuntress/

    OdpovědětVymazat
  4. Tvoje fotky (aspoň podle mě) byly dobré od začátku. Samozřejmě je to taky dobrým foťákem, co Iphony mají, ale také tím, že ty prostě umíš fotit :) Ty tvoje poslední fotky ani náhodou nemají na ty moje a já můžu jenom tiše závidět :) Ach jo chce to další setkání už mi chybíš! Nemám si s kým pokecat o knížkách :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moooc, Aničko! :) Ale prosimtě, vždyť říkám, že ty jsi mě inspirovala! :3 Neboj, nějaké domluvíme! :) Strašně ráda na naše první setkání vzpomínám! :3

      Vymazat
  5. Podle mě jsou tvé fotky super! :) Já se s Instagramem teprve učím - tady https://www.instagram.com/jitka93/ :)

    OdpovědětVymazat
  6. Are you looking for free Instagram Followers?
    Did you know you can get these AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)