úterý 12. srpna 2014

Nádherná temnota

Originální název: Beautiful darkness

Autor: Kami Garcia, Margaret Stohl

Nakladatelství: Knižní klub

Rok vydání: 2011, 2010 (originál)












Obsah


V minulém díle se zaklínačka Lena ještě nevyžádala, takže se neví, zda bude Temná zaklínačka nebo Světlá. Při krutém boji s její matkou Sarafine ovšem přišla o toho nejbližšího- jejího strýčka Macona Ravenwooda. Lena se tedy od všech oddaluje, dokonce i od Ethana a začne se stýkat s tajemným napůl zaklínačem- napůl inkubem (inkubus je bytost, která se živí lidskými sny, avšak existují i krvaví inkubové, kteří se živí krví) Johnem Breedem, se kterým pak i uteče. Ethan se ale jen tak nevzdá. Seznámí se s pomocnicí knihovnice Liv, která ví vše o celém světe zaklínačů. A s ní a s kamarádem Linkem cestují za Lenou, protože Ethan jí samozřejmě nechce ztratit a chce jí chránit. Po cestě zachrání i někoho velice důležitého a utkají se v dalším hrozném boji.

Více v celém článku!


Ukázka


Neexistovala jediná barva, kterou by se dala namalovat tahle holka z Ravenwoodu. Byla červenej svetr a modrý nebe, šedivej vítr a stříbrnej vrabčák, černej pramínek vlasů, kterej jí vyklouznul zpod ucha.







Můj názor


Další dobrý díl, i když trochu slabší než první, ale tak to bývá. John Breed mi byl velmi nesympatický, ale naopak Liv byla skvělá. 

Líbí se mi, že se Ethan snaží chránit Lenu ať to stojí, co to stojí. 

Příběh byl někdy zdlouhavý, ale jinak hodnotím pozitivně. 



Hodnocení:
7/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com



0 komentářů, za které jsem ráda!:

Okomentovat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)