středa 13. srpna 2014

Allegiant

Autor: Veronica Roth

Nakladatelství: Harper Collins Publishers (zakoupeno v anglickém jazyce)

Rok vydání: 2013 (originál)


















Obsah


Tris a Tobias se zase vrací do světa, kde kvůli válce už nejsou žádné frakce, na které byli všichni doteď zvyklí. Tento svět je krutě vedený Tobiasovou matkou Evelyn. Oba dva se rozhodnou, že už to tam nemůžou déle vydržet a s pár jejich přáteli se vydají do světa, který dosud téměř nikdo neprozkoumal- do světa ,,za plotem''. Nikdo neví, co tam je. Když tam dorazí, zjistí, že toho strašně moc netuší- netuší, že jsou i jiné země, ve kterých zkoušeli stejný experiment s frakcemi, ale že většina se nepodařila a oni jsou jedním z nejpodařenějších. Nejdříve se všichni zdají být hodní a přívětiví, ale nic není, jak se zdá a Tris s Tobiasem budou muset pořádně přemýšlet, jak se kdy rozhodnout. Tato cesta je bohůžel bude stát i mnoho obětí....

Více v celém článku!


Autor a kniha


Veronica Roth pochází z amerického Chicaga. Píše už od dvanácti let. Kniha Divergence se stala světovým bestsellerem, další knihy v této sérii se jmenují Rezistence, Aliance a nyní napsala nejnovější doplněk s názvem Four- A Divergent story, který vypráví příběh ze Čtyřkova pohledu. 

Ukázka


They died for me, I answer. And now I have something to do, in return. I have to stop other people from losing everything. I have to save the city and the people my mother and father love.

Umřeli pro mě, odpovím. A teď musím něco udělat na oplátku. Musím zastavit ostatní lidi, aby vše ztratili. Musím zachránit město a lidi, které moje matka a otec milovali.





Můj názor


Na tuhle knihu jsem strašně dlouho čekala, a když konečně vyšla v angličtině, skákala jsem metr padesát.

Rychle jsem začala číst. Bohužel mě čekalo zklamání. Víte, zase tam bylo spoustu bojování a spoustě věcem jsem ani nerozuměla. 

Hrozně mě tady štval Čtyřka- vůbec nechtěl Tris nic dovolit, stále jí jen chránil. Já vím, je to od něj hezké, ale ona přece nemůže jen tak sedět a sledovat svět ve válce bez toho, aniž by něco udělala! Má to prostě v povaze. Tris mu zase neměla tak často lhát. Bála jsem se, že se jejich vztah rozpadne. A to, co pak Čtyřka udělal.... Proboha, proč? Proč?!

Každopádně, kniha má ten NEJHORŠÍ MOŽNÝ KONEC (musím to zdůraznit velkými písmeny), jaký mohl existovat. Vůbec jsem to nečekala a takhle to prostě nemělo skončit! Prostě ne! Přečtěte si sami a uvidíte.... Doufám, že máte po ruce kapesníky.



Hodnocení:
8/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com



2 komentáře:

  1. Nesouhlasím s tebou úplně ve všem..Završení celé "Povstalecké Trilogie" se mi líbilo..Hodně lidem vadilo, že Tris zemřela(já nejsem výjimka) ..ale přišlo mi to tak správné..u knížky jsem si docela dost pobrečela..Tahle recenze se mi zase líbí:) Palec nahoru a určitě pokračuj:)
    XoXo NatalyV13

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nepatřím mezi ty, co by nejradši zavolali spisovatelce a vynadali jí za tenhle díl (a hlavně ten konec), i mně se samozřejmě kniha líbila, jen jsem opravdu nečekala, že Tris umře! Ale je zase pravda, že kdyby to skončilo šťastně, asi by to nebylo moc dobré. Život je život. :) Děkuju, určitě budu! :)

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)