pondělí 11. srpna 2014

Chvíle před koncem

Originální název: Before I fall

Autor: Lauren Oliver

Nakladatelství: CooBoo

Rok vydání: 2011, 2010 (originál)












Obsah


Samantha Kingstonová je populární a krásná. A tak trochu mrcha. Když jede z večírku, na kterém se chovala špatně k jedné holce, nabourá společně s partou holek. A ona nepřežije. Sama ten okamžik, ten krátký okamžik smrti, popisuje, že je plný žáru a hluku. Další ráno se ovšem objeví v posteli. Ve své vlastní posteli ve svém vlastním pokoji. Ale jak je to možné? Vždyť zemřela. Prožívá ten samý den. Později zjistí, že je to kvůli tomu, aby v tom dni napravila veškeré chyby a mohla tak odejít na věčný odpočinek. Nebude to lehké.

Více v celém článku! 


Autor a kniha


Lauren Oliver se narodila v New Yorku. V mládí prý psala vlastní pokračování všech knih, které měla ráda. Mezi její další knihy patří série Delirium a jednodílná kniha Panika.

Ukázka 

Pak se to stane. Okamžik smrti je plný žáru a hluku a bolesti větší než cokoli jiného, trychtýř palčivého horka mě řeže vedví, něco se pálí, škvaří a trhá. A kdyby jekot byl pocit, vypadal by takhle. Pak nic.






Můj názor


Nejdřív jsem nevěděla, co od této knihy mám čekat. Myslela jsem, že bude zase taková průměrná, ale mýlila jsem se.

Když jsem se seznámila se Samanthou, byla mi velmi nesympatická. Taková namyšlená hvězdička školy. Když umřela hned na začátku knihy, říkala jsem si: ,,Co mi ještě kniha může nabídnout, když její příběh skončil tak rychle?'' No, nabídla mi opravdu hodně. Taková situace, kdy se stále probouzela, i když měla být po smrti, byla velmi zajímavá, nikdy by mě to nenapadlo. Ale vyvolala ve mně trochu pocit, že se to možná někdy opravdu děje.... 

Každopádně jsem Samanthu začínala mít čím dál více ráda, protože si uvědomovala svoje chyby a stala se z ní normální holka. Škoda jen, že už v tom nemohla pokračovat a nemohla nikomu už ukázat, že je v jádru skvělá. 

Knihu jsem přečetla snad jenom za jeden den, tak moc mě upoutala. Žádné minusy jsem ani nenašla!  



Hodnocení
9/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com



2 komentáře:

  1. Tuhle knihu jsem měla na svém to-read listu, ale potom jsem ji zase vyndala, protože mi přišlo, že to bude zase nějaký škvár pro tennagery. Tvoje recenze mě trochu nahlodala, tak uvidíme :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně jí tam zase zasuň! :) taky jsem si to myslela, ale pak mě hrozně překvapila. :)

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)