pondělí 25. srpna 2014

Co se stalo v Kapitolu - 1. kapitola



Zde je můj první pokus o nějaký příběh, tak mě prosím neodsuzujte, zkouším to! :) Příběh se odehrává v době, kdy byl Peeta zajat Kapitolem a byl týrán. Je vyprávěn z jeho strany. Všechna práva patří autorce Hunger games Suzanne Collins, v příběhu jsou i některé úryvky z knihy. Dejte mi vědět v komentářích, jestli to stojí za to! Budu ráda. :) 
P.S.: Kapitoly jsou vcelku krátké.

1. kapitola


Dal jsem jí polibek na tvář a při tom myslel na jediné - ať je v pořádku. Viděl jsem jí odcházet. Jak se člověk může v jedné chvíli cítit tak bezradně? Měl jsem přeci za úkol Katniss chránit!
To už mě ale Beetee volal, abych šel Finnickovi pomoct s drátem, který nás měl zachránit. Šel jsem, ale...
Najednou bylo něco v nepořádku. 
Všichni jsme se na sebe vyděšeně podívali a otočili hlavy. Viděli jsme jen malý kousek z jinak silného, dlouhého drátu. Přetrhl se.
Myslel jsem na jediné - Katniss Katniss Katniss - a ani jsem si neuvědomil, že jsem to křičel z plných plic. Finnick se za mnou rozběhl a volal na mě, ale po delším chvíli volání ustalo. Nemohl jsem ani přemýšlet, co se mu stalo.
Běžel jsem najít Katniss, jak rychle to jen šlo. Uprostřed myšlenek o ní mě napadlo, že by mohla být na pláži. Někde se mezitím s naprostou jistotou bojovalo. Ozval se výstřel oběti.
Rozběhl jsem se tak, až mě nohy pálily od bolesti, ale já to nevzdával. Ať to není Katniss, prosím ne, ne Katniss! Měl jsem ovšem pocit, že jsem její hlas slyšel. Možná to bylo jenom v mé hlavě, ničím jsem si nebyl jistý.
Přes všechny překážky jsem doběhl na pláž zrovna ve chvíli, kdy obloha začala doslova padat. Pak už jsem jen viděl, jak ke mně mířilo vznášedlo, od něhož létaly obří kulky. A nastala tma.
Zřejmě ten polibek nebyl tak účinný, jak měl být.

5 komentářů:

  1. Tohle. Je. Naprosto. Dokonalý. <33 Určitě pokračuj dál:33 Na popis tohoto stačí jen jedno slovo a to "Dokonalost" Máš vážně velký talent:33 moc se těším na další části:)
    XoXoNatalyV13

    OdpovědětVymazat
  2. To je báječný! Moc se mi to líbí! :) Škoda že víme, jak to dopadne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Škoda, no, ale zase nevíme, co přesně se s ním v Kapitole bylo, a tak jsem se rozhodla to napsat. :D

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)