pondělí 11. srpna 2014

Ďábel nosí Pradu

Autor: Lauren Weisberger

Nakladatelství: Harper (zakoupeno v anglickém jazyce)

Rok vydání: 2006 (originál)













Obsah


Kdo by nechtěl práci, kde dostáváte zdarma oblečení od těch nejpřednějších návrhářů, chodíte na různé párty a vůbec, práci, pro kterou by miliony holek vraždily? Má to však jeden háček, a to šéfka z pekla jménem Miranda. Hrdinka příběhu Andrea (ale říkejte jí Andy) dostane práci v módním časopise Runway jako druhá asistentka Mirandy. Musí plnit všechny její neřešitelné rozkazy. Donést tohle, objednat tamto.... Její mobil neustále zvoní, osobní život visí na vlásku, ale Andy má jediný cíl- zůstat v této práci jeden rok, aby byla všude žádaná. 

Více v celém článku!

Autor a kniha


Lauren Weisberger je americká spisovatelka. Předtím se ovšem živila jako asistentka šéfky v časopise Vogue. Kromě knihy Ďábel nosí Pradu napsala i další knihy s názvy Honička za Harrym Winstonem, Poslední noc v Chateau Marmont, Všechny důležité kontakty a nejnovější- pokračování Ďábel nosí Pradu, Pomsta nosí Pradu. Kniha Ďábel nosí Pradu byla zfilmována v hlavní roli s Anne Hathaway a Meryl Streep.

Ukázka


,,Oh, don't be silly. Everyone wants this. Everyone wants to be us. ''

,,Oh, nebuď hloupá. Každý chce tohle. Každý chce být námi.''




Můj názor


Film jsem viděla dlouho předtím, než jsem četla knihu. Strašně se mi líbil a díky němu jsem se rozhodla, že budu novinářkou (ne, že bych chtěla takovou šéfku, to vážně ne!). A rozhodla jsem se přečíst si knihu.

Znovu jsem se potkala se ,,starou známou'' Andy, milou, chytrou holkou bez špetky módního vkusu (je to zlé, ale je to tak). Sledovala jsem, jak se postupně z ošklivého káčátka tvoří nádherná labuť. Stálo jí to ovšem její osobní vztah a přátele a rodinu. Opravdu to za to stálo? 

Překvapilo mě, že v knize je Emily trochu hodnější než ve filmu, ale knihy jsou vždy něčím odlišné. Miranda byla ještě horší, než ve filmu, to mi věřte. A přítel Andy se ve filmu jmenoval Nate a tady Alex....takže mě to trochu pletlo.

Četla jsem a představovala si ty nádherné módní kousky, které tam byly popisovány (módy je tam hodně). Jediné, co můžu vytknout je, že se kniha někdy trochu táhla, ale v konečném výsledku je tady víc plusů než minusů.




Hodnocení
8/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com




2 komentáře:

  1. Film jsem viděla a knihu mám už dlouho v knihovně zatím nepřečtenou.. po tvojí recenzi si jí určitě přečtu co nejdřív:))
    XoXo NatalyV13

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)