středa 13. srpna 2014

Four- A Divergent story

Autor: Veronica Roth

Nakladatelství: Harper Collins Publishers (zakoupeno v anglickém jazyce)

Rok vydání: 2014 (originál)

















Obsah


Život Čtyřky začal samozřejmě mnohem dříve, než potkal Tris. Ale co, kromě malých drobností, o něm víme? Tato část jeho života, života před začleněním do Neohroženosti, byla ukryta. Až doteď. Teď se nám otevírá nový svět, v němž hlavní roli představuje mladý, slabý Tobias, který se po tolika letech rozhodne přejít ze své rodné frakce do jiné.Ale proč vlastně přestoupil z Odevzdanosti do tak moc odlišné Neohroženosti? Jak si vedl při zkouškách? Proč se s Ericem nemají rádi? Kdo mu dal přezdívku Čtyřka? A konečně- opravdu ho Marcus týral? Na tyto a ještě mnohem víc otázek vám odpoví právě tahle kniha. Protože život Tobiase je také zajímavý. Ze slabého, tichého chlapce se stal silný, neohrožený mladý muž.


Více v celém článku!


Autor a kniha


Veronica Roth pochází z amerického Chicaga. Píše už od dvanácti let. Kniha Divergence se stala světovým bestsellerem, další knihy v této sérii se jmenují Rezistence, Aliance a nyní napsala nejnovější doplněk s názvem Four- A Divergent story, který vypráví příběh ze Čtyřkova pohledu.Skládá se ze čtyř částí: The Transfer, The Initiate, The Son a The Traitor, přičemž jsou navíc v knize tři bonusové scény, které se do příběhu nehodily. Původně díly vycházely pouze jako e-knihy po částech.

Ukázka


I have a new name, which means I can be a new person. Someone who doesn't put up with cutting comments from Eritude know-it-alls. Someone who can cut back.
Someone who's finally ready to fight.
Four.

Mám nové jméno, což znamená že můžu být i nový člověk. Někdo, kdo se nesmíří s bodavými komentáři od Sečtělých všeználků. Někdo, kdo může bodat.
Někdo, kdo je konečně připraven bojovat.
Čtyřka.






Můj názor




Začnu od začátku, kdy jsem se dozvěděla, že tato kniha existuje bude existovat. Už několikrát jsem váhala, že si ji koupím jako e-knihu. Nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala. Projížděla jsem internetem a najednou....strnu. Vidím dodatek k mé milované sérii Divergence. Nemohla jsem se dočkat dne, kdy ji konečně budu držet v mých nedočkavých rukou a kniha bude čekat jenom na to, až si ji někdo přečte.

Ten den nadešel a já jsem se ochotně ujala úkolu přečíst si ji. Měla jsem tolik nezodpovězených otázek, na které byly odpovědi právě tady!

Spousta věcí mě překvapilo. Něco ne. Musím říct, že jsem četla na internetu pár (no, nebylo jich pár) názorů, že už nechtějí další dodatky. Já jsem mezi ně nikdy nepatřila. Podle mého názoru je kniha velmi dobrá. Myslíte si, že znáte Čtyřku, jako kdyby jste s ním vyrůstali? Jste na omylu. Zdaleka nevíte všechno.

Jediné moje malé výhrady- nemám moc ráda, když je kniha v obalu, který se sundává. Ten obal se pak pomačká (tedy aspoň v mém případě). A další- kniha byla MOC KRÁTKÁ! 

Chci více Čtyřky!




Hodnocení:
8,5/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com

2 komentáře:

  1. Knížku jsem ještě nečetla, ale mám to v plánu. Zatím jsem jí ještě nesehnala:) Ve tvé recenzi mě nejvíc dostala věta "Chci více Čtyřky":))
    XoXo NatalyV13

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně si ji přečti! :) Když jsem ji konečně našla, tak jsem byla straašně šťastná. :) Mám takový pocit, ale nevím to jistě, že ji mají na Černém mostě v angličtině. :) Děkuju! :) Je to pravda, chci!

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)