úterý 12. srpna 2014

Hra lží

Originální název: The Lying game

Autor: Sara Shepard

Nakladatelství: BB art

Rok vydání: 2012, 2010 (originál)











Obsah


Představte si, že se dozvíte o svém dvojčeti, které jste nikdy v životě neviděli a když se s ním máte setkat, tak zmizí. Emma střídá jednu pěstounskou rodinu za druhou. Nikde nepocítila moc lásky. Doposud vůbec nevěděla, že má i sestru, o které se dozvěděla z jednoho hrozného videa, díky kterému byla vyhozena z poslední pěstounské rodiny. Sutton je úplný opak Emmy. Vyrůstá v bohaté rodině, má vše, na co si pomyslí a je hrozně populární. Emma se rozhodne Sutton napsat a setkat se s ní, ale když dojede na místo setkání, nikdo tam není a všichni si myslí, že Emma je Sutton, protože jsou si tak podobné. Emma začne řešit záhadné zmizení své sestry a podezírá všechny kolem sebe. Nemá ani ponětí, že Sutton je jí blíž, než se zdá....

Více v celém článku!


Autor a kniha


Sara Shepard pochází z Ameriky. Psaní se věnuje od doby, kdy se naučila písmena. Je bestsellerovou spisovatelkou série Roztomilé malé lhářky, letos vyjde už šestnáctý díl v této sérii (do dvanáctého dílu jsou recenze na starém blogu). Kromě Lhářek napsala další šestidílnou sérii Hra lží a začíná novou s názvem Heiresses. Existuje i seriál s názvem The Lying game, ale po chvíli byl zrušen.

Ukázka


Nikdy nepovažuj nic za samozřejmost. Tvoji nejlepší přátelé mohou zrovna tak být tvoji nepřátelé. A co bylo nejdůležitější, neměla by věřit ničemu, co se o mně zatím dozvěděla. Sladké sny, má znovunalezená sestro. Uvidíme se ráno....ačkoli ty mě vlastě neuvidíš.




Můj názor


Když jsem se dozvěděla, že tato kniha je od Sary Shepard, byla jsem moc ráda. Ani o této knize jsem nic nevěděla, ale příběh byl velice zajímavý. 

Bylo to něco trochu jiného než Roztomilé malé lhářky, ale něco je tam podobné, jako třeba že tam zase někdo řeší něčí zmizení nebo vraždu. Námět byl však velice zajímavý, vážně, představte si, že byste se najednou dozvěděli o dvojčeti, které zmizí, když se s ním máte setkat? 

Mně osobně se více líbila Emma, protože má ráda psaní novinových článků. Musela to mít velmi, velmi těžké, z hodiny na hodinu se ,,převtělit''do těla a chování své sestry, kterou nikdy nepotkala. Ale je dobrá herečka, to se musí nechat. :)

Musím říct, že pro ty, kdo má rád napětí nebo Roztomilé malé lhářky, je tato kniha správná volba.



Hodnocení:
8/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com


2 komentáře:

  1. Kamarádka tuhle sérii zbožňuje a moc mi ji doporučuje, jenom jí vadí, že další díly budou u nás vydané až za dlouho :D (nebo nebudou vydány vůbec? Teď už nevím :D) Roztomilé lhářky nesleduju a z prvního dílu jsem přečetla tak dvacet stránek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně dobrá, spíš to první, že budou vydány zadlouho, ale nevím :D škoda, nebavily tě?

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)