neděle 31. srpna 2014

,

Knižní řetězovka no. 5



Poslední část knižní řetězovky od Luu!

45. Jak často knihu před přečtením prolistuješ? 
Když jsem byla menší, přečetla jsem vždy poslední větu. Většinou mi nic neřekla, ale někdy v průběhu knihy už ano. A s tím jsem se rozhodla skoncovat! Takže jí neprolistovávám. :) 

46. Důvod, pro který bys knihu v polovině vzdal?
Nuda. Nikam nemířící příběh. Ale knihy většinou vždy dočtu do konce.

47. Máš ráda knihy uspořádané?
Samozřejmě! Jednou, tak za čtvrt roku, si se ségrou společně zaktualizujeme naší knihovnu a zařazujeme tam naše nejoblíbenější a nejnovější knihy. :) Mám ráda, když jsou série u sebe, jak mají být. 

48. Skladuješ knihy, nebo je po přečtení posouváš dál?
Skladuju, všechny knížečky chci mít pěkně u sebe. Někdy někomu nějakou půjčím, ale ta se mi pak zase musí vrátit pěkně zpátky do knihovničky! :)

49. Jsou knihy, kterým se vyhýbáš?
Historické romány. Nebo moc sci - fi. Nebo nemám ráda knihy s nadpřirozenými bytostmi, jejichž hlavním účelem je neustále omílat lásku. Pardon, ale to nemám vážně ráda. 

50. Kniha, která tě rozesmála? 
Uf, ani nevím! Vlastně mě něco napadá. Sice je mi už patnáct, ale i přesto si stále ráda kupuji nové díly Deníku malého poseroutky (v angličtině samozřejmě), vždy je to taková rychlá oddechovka, která pobaví. Další knihou by bylo asi Tak trochu úžasní od Dawn French.

51. Kniha, která tě naštvala? 
Už mnohokrát zmiňovaný Kompars od Scotta Westerfelda, čekala jsem od něj mnohem víc. Jinak mě žádná nijak moc nenaštvala.

52. Kniha, která tě rozplakala?
Allegiant od Veronicy Roth. Hvězdy nám nepřály od Johna Greena. Terapie láskou od Matthewa Quicka. Na víc si nevzpomínám. Já moc u knih nebrečím, dokonce ani u filmů. To musí být sakra smutný film, abych u něj brečela. :)

53. Kniha, od které jsi nic nečekala, ale nakonec se ti líbila?
Tahle píseň ti změní život. Myslela jsem si, že to zase bude jeden z těch přeslazených středoškolských románků. ale ve skutečnosti to tak vůbec nebylo, příběh zacházel do mnohem větší hloubky. A moc se mi to líbilo! :)

54. Kniha, od které jsi čekala hodně, ale nakonec se ti vůbec nelíbila?
Asi Revenge wears Prada. Nedá se říct, že by se mi vůbec nelíbila, ale nesplnila má očekávání. Všude se psalo, že je Miranda zpátky, ale ve skutečnosti tam skoro vůbec nebyla. A když už byla, tak nebyla tak podlá, jak ji známe. 

55. Oblíbené čtení na odreagování?
Různé deníky, co jsem četla, když jsem byla menší. Ale já nemám specializovanou četbu na odreagování, prostě čtu, co mám zrovna rozečtené. :)

A to je konec Knižní řetězovky! :) Díky za přečtení! 



2 komentáře:

  1. S těma historickými romány to máme stejně :D Tahle píseň ti změní život zní opravdu zajímavě, možná si ji někdy přečtu. :) Já hrozně ráda listuji knížkou a potom, když objevím nějaký spoiler, tak toho hrozně lituji, ale nemůžu si pomoct :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo :D Jo, vážně mě překvapila, zkus ji! :) Ale přečetla jsem ji docela rychle, na mě byla moc krátká. :) Já to radši nedělám, jinak by mě to mrzelo. :D

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)