středa 13. srpna 2014

Rezistence

Originální název: Insurgent

Autor: Veronica Roth

Nakladatelství: CooBoo

Rok vydání: 2012, 2011 (originál)

















Obsah


V minulém díle přijali Tris Priorovou do Neohrožených, začala chodit s Tobiasem a myslela si, že bude žít normální život v této frakci. Opak je však pravdou, strhla se válka mezi Sečtělými a Odevzdanými, kde padlo spoustu lidí, dokonce i její rodiče a přátelé. Společně s Tobiasem, Calebem, Marcusem (otec Tobiase) a dalšími utíká na různé základny a snaží se zjistit informace. A kdo za tohle všechno může? Vůdkyně Sečtělých, Jeanine Matthews, která se snaží tak moc střežit jedno tajemství, že kvůli tomu zabíjí nevinné lidi. Nic ovšem není, jak se zdá. Budou všichni stát na té správné straně nebo je někdo zradí? A co je to za tajemství? Vydrží Tris tuhle válku?

Více v celém článku!

Autor a kniha


Veronica Roth pochází z amerického Chicaga. Píše už od dvanácti let. Kniha Divergence se stala světovým bestsellerem, další knihy v této sérii se jmenují Rezistence, Aliance a nyní napsala nejnovější doplněk s názvem Four- A Divergent story, který vypráví příběh ze Čtyřkova pohledu. 

Ukázka


,,Vezmu na sebe novou totožnost, s falešnými vzpomínkami a uměle vytvořenou minulostí. Abyste však věděli, že informace, které jsem vám svěřila, jsou důvěryhodné, prozradím vám jméno, které zanedlouho přijmu za vlastní. '' Rozšíří rty do úsměvu a mně se na chvíli zdá, že ji znám. ,,Mé jméno bude Edith Priorová, '' řekne. ,,A s radostí zapomenu na mnoho zlého.'' Priorová. Video skončí. Místo něj se na stěnu promítá jen modrá záře. Stisknu Tobiasovi ruku. Na chvíli se rozhostí ticho, jako by všichni zatajili dech. Pak se strhne povyk.




Můj názor


Jak to tak bývá, další díly bývakí trochu slabší, a je velká škoda, že se to potvrdilo i tady.

Samozřejmě, stále je tady láska Tris a Tobiase a také nějaké to napětí, ale připravte se na hodně, hodně války. Pořád se tam bojuje.  Rozhovor, boj, rozhovor, boj!

Jinak to bylo samozřejmě skvělé a někdy se mi stávalo, že se na konci kapitoly stalo něco tak nečekaného, že jsem nad tím musela přemýšlet jako u Hunger games. 

Musím pochválit konec- ten byl tak otevřený, že přímo svádí k tomu, aby si člověk koupil pokračování!



Hodnocení:
9/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com

2 komentáře:

  1. Další skvělá recenze:) I když si dovolím trochu nesouhlasit, protože druhý díl se mi líbil stejně jako první:) ale to už je věc názoru:)
    XoXo NatalyV13

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Já nevím, mně se první líbil o trošku víc. :) Tady na mě bylo moc boje.

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)