pondělí 11. srpna 2014

The Fault in our stars

Autor: John Green

Nakladatelství: Penguin books

Rok vydání: 2014, 2012 (originál)














Obsah


Hazel a Augustus se seznámí na podpůrné skupině. Pro lidi s rakovinou. Hazel trpí rakovinou od svých třinácti let a Augustus je už rok a půl bez ní, ale vzala mu kus nohy. Společně se čím dál více sbližují a berou jejich nemoc s optimismem. Oba zbožnují spisovatele své oblíbené knihy Císařský neduh jménem Peter Van Houten, který bydlí v Holandsku. Díky Augustovi a jeho ,,přání'', které si nechal, se tam spolu za ním podívají. A postupně se do sebe zamilovávají. Hvězdy nám nepřály je nádherný příběh dvou lidí, kterým hvězdy opravdu nepřály, ale i přesto si dokázali zachovat optimismus a podporovat se i v těch nejtěžších chvílích.

Více v celém článku!


Autor a kniha


John Green je americký spisovatel a držitel několika ocenění. Je také aktivní na Youtubu. Hvězdy nám nepřály se okamžitě staly světovým bestsellerem prodávaným po celém světě. Kromě Hvězd napsal i další knihy jako například Looking for Alaska, Paper towns, Will Grayson, Will Grayson nebo Abudance of Katherines.

Ukázka


,,You don't get to choose if you get hurt in this world...but you do have some say in who hurts you. I like my choices.” 

,,Nevybereš si, jestli tě na tomto světě někdo zraní...ale můžeš něco říct k tomu, kdo tě zraní. Jsem rád za mou volbu.''



Můj názor


Když tahle kniha nebyla ještě tak známá,  viděla jsem ji v knihkupectví a zkusila jsem to. Jsem ráda za svou volbu.

Příběh Hazel a Augusta se mi moc líbil. Opravdu moc. Líbilo se mi, že i přes svou nemoc se na svět dívají optimisticky a společně se doplňují a užívají si. Od začátku jsem tipovala, že umře Hazel, ale spletla jsem se. Nejradši bych byla, kdyby spolu byli celý život, protože k sobě jednoduše patřili. Našli se! Ale život je někdy bohužel krutý. Možná proto je tahle kniha tak oblíbená. Ne vždy všechno dopadne dobrým koncem.

Musím ale něco říct- před přečtením jsem si četla tolik výborných recenzí, že jsem si myslela, že tahle kniha byla téměř ,,nadpozemská''. A proto mě tak trochu zklamala, čekala jsem od ní víc. Pak ale přišel film, který se mi velmi, velmi líbil (jsem na něm úplně závislá!) a já dala knize druhou šanci, tentokrát v angličtině. A teď se mi líbila mnohem víc. Lépe se mi četla a lépe jsem vnímala postavy a ty nezapomenutelné citáty typu: ,,Some infinities are bigger than other infinities.'' Bože! Tak skvělé! V originálu se mi kniha zdála o hodně lepší. 

Ná závěr musím říct pouze jedno: ,,I fell in love the way you fall asleep- slowly, and then all at once.''



Hodnocení:
9,5/10

zdroje nevyfocených obrázků: www.weheartit.com

6 komentářů:

  1. Hnedka na začátek musím říct, že se mi kniha v originále taky líbila o moc víc. John Green je vážně úžasný autor. Četla jsem od něj zatím všechny knihy a nenašla se jediná která by se mi nelíbíla..TFIOS jsem četla ještě než jsem šla do kina a jsem za to ráda. Film byl naprosto dokonalý. Jak dokázal Ansel i Shailene zahrát Augusta a Hazel bylo naprosto dokonalé..Ale jakmile přišel konce knihy i filmu..Naprosto mě to zničilo..Ale přesto jsem ráda, že jsem si knihu přečetla a mohla bych s klidem říct, že patří mezi ty nejlepší co jsem kdy četla..Určitě mi toho hodně dala a v momentu kdy jsem to dočetla..jsem si uvědomila co všechno vlastně mám..jak velké mám v životě štěstí..tahle kniha mě změnila a myslím, že nejsem jediná kdo to cítí takhle.. a i když jsem naprosto spokojená tak jsem se rozhodla si stejně napsat vlastní konec a píšu příběh co by bylo dál kdyby Augustus nezemřel:) Tvoje recenze se mi vážně moc líbí:) Určitě pokračuj:)
    XoXo NatalyV13

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V originále jsou knihy vždycky lepší, je to prostě originál. Všechny knihy? Já jsem četla ještě Aljašku a ta mě zklamala.... Ale možná bych si přečetla Willa Graysona....Jaké to bylo? :) Abych věděla, jestli to mám zkusit. :) Úplně ve všem s tebou souhlasím, Ansela úúúplně zbožňuju a film jsem v kině viděla už třikrát! :D Jo, brečela jsem jak želva. :) Páni, víš, co píšu já? Co se dělo s Peetou, když byl v Kapitolu! :) Páni! To musí být skvělý příběh!!!! Nemáš náhodou blog, abych se na něj koukla? :) Děkuju a buduuuu! :3

      Vymazat
  2. Willa Graysona si určitě přečti:3 Momentálně patří mezi moje nejoblíbenější knihy takže určitě stojí za to si ji přečíst:) ..Třikrát?:D já půjdu po druhé v září:D:) ale už jsem na to koukala i online na netu takžéé:3 Prostě super:) Na Ansela bych se vydržela dívat snad donekonečna:D:) ...To píšeš na nějakém blogu nebo FB nebo Wattpadu nebo kde?:D určitě bych si to ráda přečetla:3:D ..Blog ještě nemám ale mám v plánu si ho zařídit v blízké době:)) ..a kdyby sis chtěla přečíst to moje pokračování tak tady máš link:)) http://www.wattpad.com/65097847-hvězdy-nám-ne-přály

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si určitě přečtu! :) Jo, jsem prostě blázen do TFIOS :3 ne, zatím je jenom rozepsaná v sešitu, ale možná ji někdy uveřejním :) koukala jsem a zanechala i komentář! :) ja jsem ta, co začíná Lovelywriter.... :) ta povídka je vážně supeeeer! :)

      Vymazat
    2. Doufám, že to brzo zveřejníš, určitě bych si to ráda přečetla:3:)) ..A ještě jednou moc moc děkuju:)

      Vymazat
    3. Nemáš za co! :3 to já děkuju za tvé krásné komentáře! :)

      Vymazat

Děkuji moc za přečtení a okomentování! :)